
Men om jag lagar för mycket mat, så borde jag väl frysa in den eller äta den i flera dagar i rad. Men nix, de gör jag inte. Idag kastade jag grönsaker som blivit dåliga, i går kastade jag säkert 4 måltider, bara för att de stått i kylen för länge. Detta slöseri retar mig!
Det finns säkert många som skulle velat ha min mat och jag bara helt respektlöst kastar den. Nu menar jag inte att jag ska ropa på förbipasserande och bjuda in dom på mat. Utan jag menar att det finns så många som kanske inte har råd att köpa mat alla dagar och jag bara kastar. Dom blir förvisso inte mättare för att jag kastar mindre mat.. men jag hoppas ni förstår hur jag tänker...
Jag gör kraftansträngningar med jämna mellanrum på att skärpa till mig, och ta tillvara på det kylen erbjuder. Men vipps så halkar jag tillbaka till gamla vanor. Jag kan inte föreställa mig att min mamma kastade lika mycket som jag gör.. men det lagades annan mat förr också. (som om de skulle vara en ursäkt) Pytt i panna på gamla rester är inte något jag gör direkt, men borde kanske börja. Jag är även dålig på att använda mig av säsongens varor vilket jag vill bli bättre på. Dels på grund av miljön och dels på grund av ekonomin. Det kanske blir lättare att skärpa mig nu när jag skrivit om det för hela världen!
(siktar stort och tror att min blogg kommer bli den mest besökta i hela världen *blink blink*)
Nu ska jag försöka skärpa mig en gång för alla!
Tanken är i alla fall god och viljan genuin, sen får vi se hur långt det räcker!
Kram V.
Känns verkligen igen ,, fick en skamattack när jag såg alla bulgariska bärplockare som rotade i soptunnor utanför mitt jobb för ett par veckor sedan :S man borde ha gjort en humanitär insats på riktigt å inte bara tänka: Jag borde typ,,,
SvaraRaderammm.. vi kanske kan peppa varandra i detta :) Tänk vad pengar vi kan göra annat skoj för! :D
SvaraRaderaDet kan vi göra :))
SvaraRaderaJa fy vad jag känner igen det där,brukar frysa in det mesta som blir över ,små korvbitar,köttbitar,hackad lök,kyckling osv och har väl tänkt just som du att det blir toppen till pyttipanna.
SvaraRaderaSedan hittar jag hela frysen full med saker som blivit frystorkat och jag måste slänga det i alla fall...
Skärpning på mig .......
Kram Anna
Ja, jag tror ju inte att vi 3 är ensamma om detta. Många borde nog rannsaka sig lite i detta "matmissbruk" Jag ska i alla fall försöka bättra mig.
SvaraRaderaKram V.
Jag har pratat lite med tjejerna på jobbet om detta, och dom känner lika. Vi vet mer idag om Halomi och pitagyros än vi vet om palsternacka och högrev! För egen del måste jag bringa lite ordning i detta matkaos och återinföra lite av farmors kokkonst för att bättre kunna nyttja säsongens råvaror och kanske göra potatisbullar av gårdagens mos... ja, tanken är i alla fall god, och att försöka är bättre än att bara gå på i gamla vanor. :) Tips mottages gärna om bra kokböcker eller websidor om "mat på mormors vis"
SvaraRaderaKram V.
När det gäller att frysa in "småplock" som blir över så har jag ett tips.
SvaraRaderaJag har en pyttlåda stående i frysen.
Om det blir en köttbit eller några korvskivor över så skär jag det i mindre bitar direkt och slänger ner det i pyttlådan.
När den börjar bli full så är det dags att göra pyttipanna. Mycket nyttigare och godare än helfabrikatet, och jag har tagit tillvara resterna. Och jag har en rätt till matlistan, för det är ju sååå tråkigt att hitta på vardagsmat.
Kram Anna v K
Bra där Anna v K. Tar till mig det tipset bums! :D
SvaraRaderaMamma kastade inte mat hon frös in den :) minns du inte? man fick vara snabb som illern ;)
SvaraRaderahahaha jo, jag minns.. så du Anonym måste vara min bästa syster.. för jag tvivlar att våra bröder läser min blogg! :D Mammacitat "ska ni har mer mat, eller kan jag frysa in resten" :D
SvaraRadera